Leden

 

De Raad wordt voorgezeten door Professor Olivier De Schutter. De vice-voorzitter is Bogdan Vanden Berghe, Directeur van de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbewegingen.

De Raad is samengesteld uit acht effectieve leden en acht plaatsvervangende leden. De leden van de Raad werden benoemd bij koninklijk besluit van 21 mei 2014.

De Raad inzake beleidscoherentie bestaat uit:

Twee effectieve leden en twee plaatsvervangers van de Franstalige academische wereld.

De effectieve leden voor de Franstalige academische wereld zijn Olivier De Schutter en Aline Muller. De plaatsvervangende leden zijn Firouzeh Nahavandi en Bob Kabamba.

Twee effectieve leden en twee plaatsvervangers van de Nederlandstalige academische wereld. De effectieve leden voor de Nederlandstalige academische wereld zijn Bénédicte Fonteneau en Kim Van der Borght. De plaatsvervangende leden zijn Arnim Langer en Patrick Van Damme.

Twee effectieve leden en twee plaatsvervangers van de Franstalige koepel van organisaties voor internationale solidariteit, het CNCD-11.11.11. De effectieve leden van het CNCD-11.11.11 zijn Arnaud Zacharie en Laurent Atsou. De plaatsvervangende leden zijn Oumou Zé en François Polet.

Twee effectieve leden en twee plaatsvervangers van de Nederlandstalige koepel van organisaties voor internationale solidariteit, de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging – 11.11.11. De effectieve leden van de Nederlandstalige koepel zijn Bogdan Vanden Berghe en Veerle Lens. De plaatsvervangende leden zijn Els Hertogen en Xavier Declercq.